Siirry suoraan sisältöön

Helppohoitoisimmat huonekasvit – näitä kasveja et onnistu tappamaan!

  • tehnyt
Helppohoitoisimmat huonekasvit – näitä kasveja et onnistu tappamaan!

Haluaisitko piristää kotisi ilmettä kasveilla, mutta kasvien hoitaminen tuntuu liian työläältä? Jos tunnistat itsesi ihmistyypiksi, jonka kotona kasvit kuolevat toinen toisensa jälkeen, on hyvin todennäköistä että olet yksinkertaisesti valinnut kasvisi väärin. Kodin huonekasvien joukosta löytyy myös lukematon määrä kasveja, joita pidetään yleisesti helppohoitoisina. Nämä kasvit sietävät hyvin eri lämpötiloja, tulevat toimeen myös kerrostaloasuntojen vähävaloisissa tiloissa eivätkä kuole vaikka jokunen kastelukerta jäisi välistä. Valitse itsellesi kasvi tämän listan avulla ja palauta uskosi omiin taitoihisi viherpeukalona!

1. Kaktus

Kiireiseen elämäntyyliin soveltuvat oivallisesti kaktukset, sillä ne säilyvät hengissä pitkiäkin aikoja ilman kastelua. Ne sopivat erinomaisesti niin kotiin kuin toimistoonkin. Kaktukset ovat kotoisin lämpimistä maista, joten ihanteellinen lämpötila niille on noin 25 astetta. Ne tulevat kuitenkin toimeen myös viileämmässä. Kaktus on kestävä kasvi, joka viihtyy sekä suorassa auringonpaisteessa että varjossakin. Kasvi on varsin helppohoitoinen: riittää kun kastelet sen pari kertaa kuukaudessa.

2. Rahapuu

Afrikasta kotoisin oleva mehikasvi sopii niinikään kiireiseen arkeen, sillä se varastoi vettä lehtiinsä ja tulee toimeen pidempiä aikoja ilman kastelua. Käytännössä onnistut tappamaan kasvin todennäköisimmin ainoastaan liiallisella kastelulla, joka saa juuret homehtumaan. Rahapuulle riittää kastelu muutaman viikon välein ja multa saa kuivahtaa kunnolla kastelukertojen välillä. Oivallinen valinta esimerkiksi työpaikalle toimistoon!

3. Kultaköynnös

Monikäyttöinen kultaköynnös sopii myös kerrostaloasuntoon, sillä se ei vaadi turhan paljon valoa, vaan viihtyy parhaiten puolivarjossa. Sisustukseen se soveltuu erinomaisesti, sillä se kasvaa niin ylös- kuin alaspäinkin – aivan oman makusi mukaan! Voit sijoittaa sen niin hyllyn reunalle kuin katosta riippuvaksi amppeliksikin. Säännöllinen kastelu on syytä muistaa, mutta muuten kasvi ei vaadi erityistä hoitoa, joten se sopii erinomaisesti aloittelevallekin kasviharrastajalle.

4. Pullojukka

Mikäli kaipaat kotiisi isompaa kasvia, pullojukka on yksi helppohoitoisimmista huonekasveista. Se kestää hyvin vaihtuvia olosuhteita, kuivuutta ja auringonpaahdetta. Kastelun helposti unohtaville pullojukka sopii mainiosti, sillä sitä tulisikin mieluummin kastella liian harvoin kuin liian usein. Sopiva kasteluväli on kolmesta viikosta kuukauteen, joskin kesäisin se kestää kuumuutta paremmin, jos kastelet sitä hieman enemmän.

5. Rönsylilja

Nopeakasvuinen rönsylilja ei vaadi liikoja. Se viihtyy hyvin huoneenlämmössä ja paksujen mukulamaisten juuriensa ansiosta se kestää hyvin myös kuivuutta. Sijoita rönsylilja valoisaan paikkaan, mutta älä kuitenkaan suoraan auringonpaahteeseen. Kastele kerralla kunnolla ja anna mullan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Vältä jatkuvaa kastelua pieninä määrinä.