Sisustuksen suunnittelu

Sisustuksen suunnittelu

Sisustuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolellisesti, sillä kotona vietetään hyvin paljon aikaa ja siksi on tärkeää viihtyä omassa kodissaan. Sisustus kannattaa myös suunnitella aina omaa makua ja tarpeita vastaavaksi. Olipa kyseessä sitten sisustus 50-luvun tyyliin, moderni skandinaavinen sisustus tai vaikkapa kaunis maalaisromanttinen tyyli. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi se kuinka suuri sisustettava tila on ja mitä sisustuselementtejä, kuten kasveja, tilaan mahtuu. Pienessä asunnossa asuvat joutuvat usein käyttämään enemmän mielikuvitusta sisustussuunnitteluun kuin suuremmassa asunnossa asuvat.

Sisustuksen suunnittelu

Mitä sisustuksen suunnittelu vaatii?

Sisustuksen voi suunnitella itse tai palkkaamalla sisustussuunnittelijan. Itse suunniteltu sisustus on kuitenkin yleensä aina se edullisempi vaihtoehto. Itse toteutettavaan sisustussuunnitteluun kannattaa hakea ennen varsinaista suunnittelua inspiraatiota esimerkiksi tältä sivustolta. Sivustoltamme löydät runsaasti hyviä vinkkejä viherkasveilla sisustamiseen. Sisustuksen suunnittelu kannattaa myös tehdä oman kodin seinien, lattian ja katon värit sekä materiaalit huomioon ottaen, ellei aio uudistaa myös niitä sisustuksen aikana. Etenkin sisustus 50-luvun tyyliin voi vaatia esimerkiksi seinien tai kaappien ovien tyylin vaihtamista toisenlaisiksi.

Sisustuksen voi suunnitella täysin valitsemiensa kasvien ympärille tai sitten sisustusta voi täydentää valitsemalla sisustukseen sopivia kasveja. Kraftkultur.fi tarjoaa vinkkejä kummassakin tapauksessa. Kasvit sopivat kaikenlaisiin sisustustyyleihin, mutta oikein valitut kasvit tekevät juuri omasta sisustuksesta täydellisen. Kannattaa muistaa myös, että kasvien lisäksi esimerkiksi niiden ruukut tai astiat vaikuttavat myös sisustukseen. Sisustuksen suunnittelussa on siis otettava huomioon hyvin monia asioita. Koko kodin sisustusta ei myöskään ole pakko uusia kerralla, sillä jo hyvin pienillä muutoksilla voi saada suuren muutoksen. Esimerkiksi kukkaruukkujen, verhojen ja muiden tekstiilien vaihtaminen saman värisiksi tuo harmoniaa ja tyylikkyyttä huoneeseen. Etenkin valkoinen on väri, joka sopii lähes joka kotiin ja tyyliin.

Erilaiset sisustustyylit tarjoavat vaihtoehdon jokaiselle

Kaikille sopivat erilaiset sisustustyylit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kodin ei tarvitse edustaa vain yhtä sisustustyyliä. Eri tyylejä voi yhdistellä hyvin luovalla tavalla. Sisustustyylejä ovat esimerkiksi maalaisromanttinen, skandinaavinen, moderni, minimalistinen, teollinen, japanilainen, rustiikkinen, itämainen, ja boheemi sisustustyyli. Nostalginen vintage ja voimakas art deco -tyyli voivat myös näkyä sisustuksessa. Elektiseksi sisustustyyliksi taas sanotaan tyyliä, joka yhdistelee useita tyylejä kerroksellisesti. Sisustaminen pienellä budjetilla on erityisen helppoa juuri tällä tyylillä, sillä eri tyylisiä kalusteita ja sisustusesineitä voi yhdistellä helposti mielikuvitusta käyttämällä.

Sisustamisen trendit myös vaihtuvat koko ajan. Ne antavat runsaasti inspiraatiota, mutta sisustustrendejä toteuttaessa kannattaa miettiä näyttääkö tyyli hyvältä vielä kuukausien kuluttua. Sisustusta ei nimittäin useinkaan vaihdeta etenkään budjettisyistä kovin usein. Erilaiset sisustustyylit kuitenkin muuntuvat hyvinkin pienellä vaivalla toisenlaisiksi. Esimerkiksi jo seinät maalaamalla ja huoneen kasveilla koristamalla saa usein jo suuren muutoksen aikaan. Sisustuskasvien vaihtaminen on erittäin helppoa, joten niitä voi hyvinkin vaihdella eri kasvitrendien mukaan. Vanhoille kasveille löytyy yleensä myös aina ottajia, mikäli ne eivät enää mahdu omaan asuntoon.

Sisustuksen suunnittelu suosikkielementin mukaan

Monilla on kotona jokin tietty tärkeä esine tai sisustuselementti, jonka haluaa välttämättä osaksi sisustusta. Tällainen voi olla vaikkapa perinnelipasto, suosikkisohva tai kaunis taulu. Tällöin voi olla hyvä idea suunnitella sisustuksen tyyli ja värit juuri tämän esineen ympärille. Näin esine sopii varmasti sisustukseen ja tyyli näyttää harmoniselta. Sisustamisen trendit voi hyvin yhdistää tällaisiin omiin suosikkiesineisiin kun valitsee väreiltään ja materiaaleiltaan yhteen sopivan trendin. Sisustuksen suunnittelu tarjoaa siis monia erilaisia tapoja oman tyylin löytymiseen. Tärkeintä on kuitenkin se, että itse viihtyy omassa kodissaan. Etenkin pienessä asunnossa asuvien kannattaa ottaa huomioon myös se, että sisustustyyli on mahdollisimman käytännöllinen, koska tilaa on vähän.

Sisustuksen suunnittelu