Huonekasveja ympäri maailmaa

Huonekasvien valikoima vie sinut matkalle maailman ympäri. Tuo kotiisi ripaus kansainvälisyyttä valitsemalla pelkistetyn kauniita aasialaisia kasveja tai loihdi tropiikin tunnelmaa Väli-Amerikan näyttävillä palmukasveilla!

Aasialaiset kasvit

Aasialaista sisustustyyliä leimaavat vahvasti harmonisuus ja viehättävän rauhallinen tunnelma. Minimalistinen sisustus sopii myös suomalaiseen makuun. Kasveilla on erityisen tärkeä merkitys aasialaisessa kodissa. Tunnetuin aasialainen kodin viherkasvi on varmasti japanilainen bonsaipuu. Se sopii myös kodin sisustamiseen tuomaan aitoa aasialaista tunnelmaa. Miltei yhtä tärkeä itse kasvin lisäksi on ruukun valinta; bonsain esillepanossa on syytä suosia yksinkertaista ja koristelematonta alustaa, sillä itse bonsai on jo varsin näyttävä sellaisenaan.

Afrikkalaiset kasvit

Suuri osa afrikkalaisista kodin sisäkasveista on peräisin Afrikan pohjoisosista, joissa kasvuympäristö on suotuisampi kuin etelässä. Afrikkalaiset kasvit ovat tottuneet selviytymään hankalissa kasvuolosuhteissa ja pääsääntöisesti ne sietävät äärimmäisen hyvin kuivuutta. Tästä syystä monelle aloittelevalle viherpeukalolle afrikkalaiset kasvit ovat oivallinen valinta, sillä ne eivät heti kuole käsiisi, vaikka unohtaisitkin kastella niitä. Valitse esimerkiksi suosittu kirjorönsylilja, joka on erittäin helppohoitoinen kasvi. Muita tunnettuja afrikkalaisia sisäkasveja ovat mm. saniaista muistuttava unelma ja viehättävän yksinkertainen sarviaaloe. Yhteistä näille kaikille on se, että ne tulevat toimeen hyvin vähäisellä kastelulla.

Amerikkalaiset kasvit

Monet kodin sisäkasvit ovat kotoisin Väli-Amerikasta ja Brasiliasta. Näissä kasvuolosuhteet ovat erinomaiset kostean ja lämpimän ilmaston sekä rehevän maaperän ansiosta. Monet kasvit soveltuvat hyvin myös Suomessa vallitseviin olosuhteisiin. Helppohoitoiset juorut löytyvät monen suomalaisen kodista. Myös useat eri palmulajit, kuten suomalaisten suosima jukkapalmu, ovat alunperin kotoisin Amerikan mantereelta. Tropiikin tunnelmaa voit tuoda helposti kotiisi vaikkapa näyttävällä peikonlehdellä.

Eurooppalaiset kasvit

Mikäli kaipaat väriä kotiisi, tähän tarjoavat oivallisen ratkaisun lukuisat eurooppalaiset kukkivat kasvit. Pohjoisella pallonpuoliskolla viljellään runsaasti kaunista esikkoa, ja Suomessa tavataan myös alkuperäisiä esikkolajeja, kuten kevätesikkoa. Kukkivat sisäkasvit tuovat väriä ja kodikkuutta modernimpaankin sisustukseen.

Viherkasvien ystävälle eurooppalaiset muratit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sisustukseen. Muratin suosio perustuukin sen loistaviin käyttömahdollisuuksin. Se näyttää kauniilta paitsi rakennuksen ulkoseinillä, myös sisällä roikkuvina amppeleina. Myös ruukkuun kaarevasti aseteltu muratti on sellaisenaan kaunis sisutuselementti olohuoneessa. Muratit ovat helppohoitoisia, sillä niille riittää säännöllinen kastelu. Kasvi pysyy raikkaan näköisenä, kun suihkutat sen läpikotaisin noin kerran kuukaudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *