Viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit sisustuksessa tuovat kotiin runsaasti tunnelmaa ja kodikkuutta. Sekä silmät että mieli lepäävät viherkasvien lähellä, sillä kasveilla on hyvä vaikutus psyykkiseen terveyteen. Lisäksi erilaiset tuoksuvat huonekasvit tuovat kotiin lisää tunnelmaa ja jopa rauhoittavat tai energisoivat mieltä kasvista riippuen. Viherkasveilla voi sisustaa kodin jokaisen huoneen, kunhan valitsee juuri huoneeseen sopivat kasvit. Osa kasveista nimittäin viihtyy vain auringonvalossa ikkunan äärellä, kun taas toiset viihtyvät myös varjoisissa huoneissa.

Viherkasvit sisustuksessa

Helppohoitoiset ja hyväntuoksuiset viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit sisustuksessa voivat olla hyvin helppohoitoisia. Se kuitenkin vaihtelee aina kasvin mukaan. Mikäli kasvien hoitamiseen ei halua käyttää paljon aikaa, kannattaa valita helppohoitoisia kasveja. Esimerkiksi Rönsylilja, Mehiruusuke, Anopinkieli, Palmuvehka ja Tulilatva eivät vaadi usein lannoitusta ja kestävät vaihtelevissa ympäristöissä. Tuoksuvat huonekasvit taas voivat olla esimerkiksi vaaleanpunainen jasmiini tai laventeli. Molemmilla on rauhoittava ja hyvä tuoksu, joka voi auttaa jopa nukkumaan paremmin. Lisäksi nämä vaaleanpunaisia ja violetteja kukkia sisältävät kasvit ovat kaunis lisä sisustukseen.

Monet kaktukset esimerkiksi ovat myös hyvin helppohoitoisia. Ne selviävät usein hengissä, vaikka niiden kastelu välillä unohtuisikin. Kaktus ovat myös hauskannäköinen lisä sisustukseen. Kaktukset ovat peräisin lämpimistä maista ja viihtyvät siten parhaiten lämpimässä. Ne kuitenkin menestyvät yleensä loistavasti aivan tavallisessa huoneen lämpötilassa Suomen eri osissakin. Ne voivat viihtyä myös varjossa ja ovat yleensä hyvin pitkäikäisiä. Kraftkultur.fi tarjoaa verkkokauppansa kautta monia muitakin helppohoitoisia kasveja, jotka sopivat helppohoitoisista kasveista pitäville tai vaikkapa aloitteleville kasvien hoitajille. Kauppaa kannattaakin selata hieman, sillä tällöin eteen voi tulla itselle täysin uusia helppohoitoisia kasveja, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Kunkin kasvin hoito-ohjeet voi tarkastaa tarvittaessa netistä.

Parhaat viherkasvit sisustukseen

Se mitkä ovat parhaat viherkasvit sisustukseen vaihtelee tietenkin jokaisen oman maun mukaan. Moni kuitenkin suosii erityisen näyttäviä ja tyylikkäitä sisustuskasveja. Sellainen on esimerkiksi roikkuva amppelikukka, joita on saatavilla useissa lajeissa. Tällainen amppelikukka sopii lajista riippuen niin sisälle kuin kesällä uloskin. Värikkäät amppelikukat ovat erityisen suosittuja kesän ulkokukkia terasseilla, pihoilla ja parvekkeilla. Erilaiset amppeleissa roikkuvat viherkasvit sopivat hyvin myös sisätiloihin. Lisäksi amppelit ovat kauniita ja säästävät tilaa huoneesta, sillä amppelit voi ripustaa kattoon. Tällöin kukat eivät vie pöytä- tai hyllytilaa.

Parhaat viherkasvit hyvinvoinnin edistämiseen taas ovat esimerkiksi ilmaa puhdistava ja homeitiöitä poistava muratti, epäpuhtauksia ja allergisoivia mikrobeja poistava viirivehka sekä ahdistusta vähentävä ja rauhoittava gardenia. Suosituimmat ja yleisimmät viherkasvit taas ovat hyvinkin erilaisia keskenään. Niitä ovat esimerkiksi kaktukset, kirjolehdet, begoniat, kirjovehkat, köynnöstävät vehkat ja jukkapalmu. Nämä yleiset kasvit ovat myös hyvin trendikkäitä sisustuselementtejä. Ne ovat myös melko helppohoitoisia ja sopivat siten moneen kotiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kasveja on lukematon määrä ja oman suosikkinsa voi hyvin löytää myös harvinaisempien kasvien joukosta.

Viherkasvit sisustuksessa

Viherkasvit sisustuksessa on valittava myös lemmikkien mukaan

Viherkasvit sisustuksessa ovat näyttäviä, mutta joissain tapauksissa myös vaarallisia. Tietyt kasvit ovat myrkyllisiä ja siksi niitä ei kannata välttämättä valita kotiin, jossa on hyvin pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä. Näiden kasvien pureskelu tai suuhun laittaminen voi olla vaarallista. Monet yleisimmät viherkasvit käyvät kuitenkin jokaiseen kotiin. Esimerkiksi liljat, kielot, atsalea, leinikki, kurjenmiekka, sinisade sekä narsissin ja hyasintin sipuli ovat myrkyllisiä. Kannattaa siis tarkastaa aina ennen kasvin ostamista sen ominaisuudet, kuten myrkyllisyys. Jo pelkkä joidenkin kasvien koskettaminen voi myös aiheuttaa allergisia reaktioita. Sellaisia ovat esimerkiksi huonelehmus, kevätesikko, anopinkieli, krysanteemi ja amaryllis. Oman kodin sisustuskasvit tulee siis valita tarkoin.