Vinkit vihersisustukseen

Vihreän värin sanotaan rauhoittavan mieltä. Kodin viherkasveilla ja kukilla luot helposti kodikkaan ja viihtyisän tunnelman, jossa sekä silmä että mieli lepäävät. Sisustaminen on hyvä aloittaa jo eteistilasta, sillä kauniiseen kotiin on mukava tulla työpäivän jälkeen. Jokainen sisustaa hieman eri tyylillä, joten kasveillakaan sisustamiseen ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on valita kasveja, jotka sopivat juuri omaan sisustukseen ja käytännön kannalta on hyvä kiinnittää huomiota myös kasvikohtaisiin vaatimuksiin. Lue nämä vinkit ja inspiroidu vihersisustamisesta!

1. Tyyliin sopivat kasvit

Älä pilaa yhtenäistä sisustustyyliäsi väärillä kasvivalinnoilla vaan valitse kasveja, jotka korostavat omaa tyyliäsi. Romanttiseen maalaistyyliin sopivat erinomaisesti kauniit kukkivat kasvit ja roikkuvat kukka-amppelit. Moderniin sisustukseen puolestaan soveltuvat näyttävät viherkasvit. Leikittele lehtien muodoilla ja luo mielenkiintoisia yksityiskohtia sisustukseen. Nykyään suosiotaan kasvattavaan minimalistiseen tyyliin sopivat erinomaisesti kauniin pelkistetyt kasvit ja oksat.

2. Ota tila huomioon

Perussääntö ”vähemmän on enemmän” pätee yleisesti myös viherkasveilla sisustamiseen. Valitse kasvit huolellisesti tilan mukaan. Suurissa tiloissa yksittäiset pienet kasvit näyttävät helposti orvoilta. Suosi yksittäisiä suurikokoisia kasveja, kuten erilaisia palmuja. Pienissä huoneissa, joissa tila on rajallinen suuret kasvit luovat helposti ahtaan vaikutelman. Hyödynnä tilan seinät ja katto asettamalla kasvit hyllyille tai roikkumaan katosta.

3. Leikkokukat ja asetelmat

Piristä sisustusta pöydälle asetettavilla kukka-asetelmilla. Leikkokukat sopivat sisustustaan tiheästi päivittävälle, kun taas pysyvyyttä kaipaava voi näppärästi luoda oman kukka-asetelmansa. Pienet viherkasvit ja mehikasvit ovat erinomaisia itse istutettaviin asetelmiin. Valitse kasveja, joilla on samankaltaiset vaatimukset valon ja kastelun suhteen.

4. Leikittele ruukuilla

Kasvin lisäksi kiinnitä huomiota myös ruukkuihin ja maljakoihin. Voit luoda yksinkertaisistakin viherkasveista mielenkiintoisia kokonaisuuksia yhdistelemällä eri kokoisia ja muotoisia ruukkuja. Asettele kasvit lähelle toisiaan ja tuo syvyyttä ikkunalaudalle valitsemalla kasvillesi korkea ruukku. Korkean ruukun pohjalle voit laittaa soraa, joka mahdollistaa veden virtaamisen ulos ja nostaa kasvin ylemmäs.

Kauniit maljakot ovat usein jo itsessään upeita sisustuselementtejä. Kokeile luoda maljakoista yhtenäinen kokonaisuus asettamalla niihin muutamia yksittäisiä oksia ja jättämällä osan maljakoista tyhjiksi.

5. Roikkuvat kasvit

Perinteiset roikkuvat amppelit sopivat koristamaan niin ikkunoita kuin hyllyjenkin reunaa. Väriä ja persoonallisuutta amppeleihin saat vaikkapa kokeilemalla makramee-tekniikkaa, jonka avulla voit luoda amppelillesi koristeelliset nyörit yksinkertaisia solmuja yhdistelemällä. Voit myös kokeilla eri värisiä naruja solmimiseen ja raikastaa huoneen ilmettä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *