Suosituimmat viherkasvit

Sisustukeen voi yhdistää monenlaisia kasveja. Suuren suosion sisustuksessa tällä hetkellä ovat napanneet viherkasvit sekä tietenkin jo pitkään sisustuksissa näkyneet erityisen helppo hoitoiset kasvit eli kaktukset.

Peikonlehti

Yksi vuosia jo suosiossa ollut kasvi on nimeltään peikonlehti. Peikonlehden ajatellaan pitäneen suosionsa, sillä kasvi on näyttävän muotoinen sekä selkeä. Peikonlehti on lähtöisin Meksikosta ja se kuuluu vehkakasvien lajikkeeseen. Kyseessä on kookas etenkin sisutuksessa käytetty kasvi, joka voi kasvaa myös sisätiloissa suureksi, vanhentuessaan kyseinen kasvi liuskottuu sekä reikiintyy. Kyseisen kasvin lehtien pinta on nahkea, joka vähentää veden haihtumista lehden pinnan kautta. Peikonlehti kukkii harvoin varsinkin sisätiloissa. Jos kasvia hoitaa oikein ja se saa riittävästi valoa, voi kasvi kasvattaa maissinähkän näköistä kukintoa. Kysesitä kasvia pidetään suhteellisen helppona kasvina, joten se sopii erityisen hyvin uudelle viherpeukalolle.

Viikunapuu

Viikunapuu tuo kauniin ja eksoottisen tunnelman vaikka olohuoneeseen. Se on ollut jo vuosia suosittu sisustuskasvi. Sisustuksessa viikunapuuhun törmää monesti muun muassa rottinki kalusteiden vierellä. Viikunapuu on kuitenkin huomattavasti Peikonlehteä harvinaisempi. Vaikka kyseessä onkin hieman harvinaisempi kasvi, löytyy viikunoita noin kymmenen kappaletta. Kasvin kastelun kanssa tulee olla erityisen tarkkana sillä sen multa ei saa koskaan päästä kuivumaan täysin. Lisäksi liika kastelu voi tappaa sen juuret. Kastelukertojen välillä olisi hyvä, että mullan pinta kuivahtaa välissä. Kasvin kasvukaudella on sitä hyvä lannoittaa ainakin kerran viikossa.

Viirivehka

Viirivehka on kaunis viherkasvi, joka kasvattaa myös upean valkoisen kukan. Kyseinen kasvi on kotoisin Etelä-Amerikasta ja kyseisen kasvin sukuun kuuluu useampia kymmeniä eri lajeja. Lajikkeiden välillä on pieniä eroja ja niitä hoidetaan kaikkia samankaltaisesti. Kyseinen kasvi on ruohovartinen ja näyttävä kasvi tummanvihreillä lehdillä. Kyseinen kasvi puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa, jotenkauneutensa lisäksi sillä on muitakin hyötyjä. Kyseessä on hieman myrkyllinen kasvi, joka voi aiheuttaa kosketuksessa iho-oireita. Kasvin kastelun tulee olla säännöllistä etenkin kasvukaudella, joka on huhtikuusta aina elokuuhun. Tällöin kasvia olisi hyvä kastella noin viikon välein. Viirivehka tykkää kosteasta ilmasta, joten sitä kannattaa sumutella välillä sekä kiillon säilyttämiseksi on hyvä myös pyyhkiä lehtiä säännöllisesti. Vinkki vitosena tälle kasville! Omistajan kannattaa nyppiä vanhat kukkavarret pois uusien kukintojen tieltä. Näin kasvi pysyy erityisen hyvänä!

Sirovuoripalmu

Kyseinen lajike on kotoisin meksikosta. Vuoripalmut ovat todella suosittuja huonekasveja. Kyseessä on todella kaunis ja heto kasvi, jolla on vaaleat kukat, mitkä muistuttavat mimoosaa. Kesällä kasvia olisi hyvä pitää tasaisen kosteana, kun taas talvella kastelun olisi hyvä olla niukkaa. Kyseisen kasvin voi kotona sijoittaa minne vain, sillä se viihtyy niin valossa kuin varjossakin. Kyseinen kasvi menestyy myös kuivassa huoneilmassa, joten siitäkään ei tarvitse olla tämän kasvin osalta huolissaan. Lannotteita tälle kasville olisi hyvä laitta joka toisena viikkona, kun kasvilla on kasvu päällä. Mullanvaihto on hyvä suorittaa kerranvuodessa. Yhteenvetona kyseessä on sopeutuvainen ja helposti hoidettava kasvi, jonka vasta kasveihin ja niiden hoitoon tutustuvakin henkilö voi hommata.

Jukkapalmu

Jukkapalmu on yksi suosituimmista sisäkasveista, mitä suomen kodeissa on koskaan nähty. Kyseinen kasvi ei yleensä kuki, mutta hyvin hoidettuna siihen voi ilmestyä keltaisia kukintoja. Pitkäksi venyneestä kasvista voi katkaista lehtiruusukkeen ja juurruttaa sen uudestaa. Tällöin kasvista ei kuitenkaan tule rungollista kuten osa niistä on. Rungonpätkät on myös mahdollista juurruttaa, mutta niiden päät tulee myös vaihtaa. Niiden kasvuunlähtö voi kestää kauankin.

Toivottavasti tämän tekstin avulla löysit juuri sellaisen viherkasvin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi!