Siirry suoraan sisältöön

Pienen huoneen sisustus kasveilla

  • tehnyt

Pieni huone on aina haasteellinen sisustettava, koska tilan käytössä on otettava huomioon monia eri asioita. Kun tila itse on saatu toimivaksi, voikin miettiä tarkemmin, miten sinne voi lisätä kasveja. Pienen huoneen sisustuksen saa elävöitettyä erinomaisesti kasvien avulla. Mitä pitää ottaa huomioon, että tilaa ei täytä liikaa?

Täydennä pienen huoneen sisustus kasveilla

Kasveilla pienen huoneen sisustus saa uuden ulottuvuuden, kunhan harkitsee sijoittelun tarkasti sekä miettii kasvien kokoa. Lisäksi on hiukan mietittävä sitä, miten paljon kukat tarvitsevat valoa ja haluaako ne laittaa vain tiettyyn osaan huonetta. Voit tehdä nurkkauksen, jossa viihdyt kasinopelit ruudulla ja nautin samalla rennosta vapaa-ajasta.

Seinille asennetut hyllyt tai lokerot ovat hyvä vaihtoehto kasveille, jos varsinaisia ikkunalautoja ei ole. Tilanne riippuu siis paljon siitä, millainen on huoneen pohjaratkaisu tai toisaalta, miten olet asetellut huonekalut tilaan. Vaihtoehtoja on joka tapauksessa paljon sekä huonekaluissa että kasveissa.

Pienen huoneen sisustus uusilla ideoilla

Useimmiten pienen huoneen sisustus vaatii uusia ideoita ja mielikuvitusta. Kuten sanottu, aikaisemmin kasvit sijoitettiin aina ikkunalaudalle, mutta nykyään siitä voi tehdä poikkeuksen. Kasvit antavat paljon erilaisia mahdollisuuksia.

Niiden avulla voi tehdä myös pieneen tilaan esimerkiksi patsaan, kasviseinän, näkösuojia tai tilanjakajia. Pienessä tilassa voi kasvin antaa kiivetä ylöspäin, jos seinällä riittää tilaa eikä siihen ole ajateltu mitään muuta sisustusta.

Yhtä lailla pienistä kasveista voi tehdä tilan väripilkkuja sekä katseenvangitsijoita. Kraftkultur suosittelee käyttämään värikkäitä ruukkuja. Niiden avulla tilaan saa mielenkiintoisia väriyhdistelmiä ja sävyjä voi myös valita kukkien värin mukaan.

Ikkunalaudan vaihtoehtoja

Ikkunalauta ei välttämättä ole ainoa vaihtoehto, johon kukkia voi laittaa. Niitä voi asetella yöpöydälle, amppeliin, hyllylle tai lokerikkoon, kuten jo äsken mainittiin. Silloin on tarkkaan harkittava, millainen tai miten iso kasvi tulee kysymykseen.

Myös se ratkaisee paljon, tarvitseeko kasvi paljon valoa vai onko se tyytyväinen hiukan pimeämpään osaan huonetta. Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on tietenkin kylpyhuone, jos siellä on ylimääräistä tilaa. Samalla tavalla voi harkita kasveja eteiseen.

Jos valoa ei ole tarjolla riittävästi, silloin on ehdottomasti valittavat kasvit sen mukaan, miten ne hyödyntävät valoa. Kosteuden ylläpito on helpompi hoitaa kuin valon. Toisinaan myös pienet kasvien rykelmät sopivat pieneen tilaan. Huonekasvien valinta riippuu monesta tekijästä.

Pienen huoneen sisustus värikkäillä kasveilla

Väreillä on paljon merkitystä ja onneksi kasveja saa myös muissakin väreissä kuin pelkästään vihreänä. Punalehtisillä kasveilla saa väriä tilaan varsin mukavasti, mutta se on siinä mielessä hankala väri, että se tarvitsee valoa, jotta sen värin hehku ei heikkene.

Pienen huoneen sisustukseen voi käyttää myös sen tutun ja ikuisen vihreän. Silloin voi hankkia esimerkiksi isomman purkin ja laittaa siihen useampia erilaisia kasveja ryppääksi. Se tuo mielenkiintoisen tunnelman, mutta silloin on varmistettava, että ne voi laittaa samaan purkkiin.

Kasvit sopivat pienen huoneen sisustukseen

Kasvien käyttöä pienen huoneen sisustuksessa ei tarvitse pelätä eikä välttää. Ne sopivat sinne aivan hyvin, kun malttaa mielensä sekä suunnittelee niiden paikat etukäteen ja vasta sen jälkeen valitsee tarkemmin itse kasvit. Silloin on tarkemmin selvillä se, millaista valoa niille on tarjolla.

Värikkäät purkit tuovat mukavia spotteja huoneeseen, jos purkeissa itsessään on vain kukkimattomia viherkasveja. Helppo ja halpa tapa on päällystää purkit itse, jolloin värisävyä voi muuttaa muodin tai vuodenaikojen mukaan. Kasveilla saa rikastettua sisustusta luontevasti ja pienestäkin huoneesta löytyy aina jokin paikka, mihin niitä saa laitettua.